Van Nistelrooij van advies voorzien: "Trap niet wéér in die valkuil"

9 januari 2023, 17:07   Bijgewerkt: 9 januari 2023, 19:30

Aad de Mos adviseert Ruud van Nistelrooij om een basisplaats voor Érick Gutiérrez in te ruimen bij PSV. Het middenveld met Joey Veerman, Xavi Simons en Ibrahim Sangaré is volgens de 75-jarige De Mos gewogen en te licht bevonden.

Het lukte PSV afgelopen zaterdag niet om met een zege het nieuwe jaar in te luiden met een zege. De thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam eindigde in een teleurstellende 0-0. "Het is de tweede keer dat Ruud van Nistelrooij in zijn eigen valkuil trapt. Hij wil het systeem met twee aanvallende middenvelders en één verdedigende middenvelder er maar doordouwen. Dan komt het elftal gewoon te kort", begint De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Het probleem op het middenveld kan Van Nistelrooij met een simpele wijziging oplossen, stelt De Mos. "Ik herhaal het nog één keer: Gutiérrez moet al-tijd spelen. Hij past bij dit middenveld. Het middenveld wordt met Veerman, Simons en Sangaré te makkelijk overlopen. Sangaré zonder Gutiérrez is bovendien maar de helft waard. Trap niet in die valkuil omdat je zo bij Jong PSV hebt gespeeld, dit past niet bij deze spelersgroep", richt De Mos zich tot de PSV-trainer.

Domineren

Met het huidige middenveld kan PSV volgens de analist niet domineren. "Het openingsoffensief tegen Sparta was goed, maar over het algemeen heeft PSV de wedstrijd niet in handen gehad. Met Sangaré en Guti kun je wel domineren. Madueke, El Ghazi en De Jong waren nu blessurevrij, maar zij werden niet gevoed. Dat kan alleen als je de wedstrijd domineert. En dat gaat alleen met Guti op het veld", verduidelijkt De Mos, die Simons van het middenveld zou halen en als linksbuiten zou gebruiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen