Opvallend: 'Lewandowski wilde naar aartsrivaal voor Barça-transfer'

15 januari 2023, 12:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het had niet veel gescheeld, of Robert Lewandowski had niet voor FC Barcelona, maar voor Real Madrid gespeeld. Dat meldt de Spaanse sportwebsite Relevo. Binnen de clubleiding van Real zouden enkele hoogstaande personen echter een stokje voor de komst van de Poolse topspits gestoken hebben. 

Afgelopen zomer kwam Lewandowski voor een bedrag van 45 miljoen euro over van Bayern München en sindsdien heeft de 34-jarige Pool zijn waarde herhaaldelijk bewezen. Met dertien doelpunten uit vijftien wedstrijden staat Lewandowski op eenzame hoogte in het topscorersklassement, waarmee hij een groot aandeel heeft in de koppositie van Barça. Dit had echter heel anders kunnen lopen, want zelf had hij een voorkeur voor Real.

Volgens Relevo zou Lewandowski aan zijn zaakwaarnemer hebben doorgegeven dat Real Madrid zijn ideale bestemming was toen hij uit München wilde vertrekken. In de zomer van 2021, een jaar voordat hij naar Barcelona ging, stonden beide clubs op het punt om een overeenkomst te naderen. Clubpresident Fiorentino Perez zou echter de voorkeur hebben gehad voor Kylian Mbappé, waardoor de komst van Lewandowski af werd geblazen. Uiteindelijk zou Mbappé bij Paris Saint-Germain blijven. 

Een jaar later zou de Pool alsnog naar Barcelona vertrekken en dit is voor beide partijen dus erg goed uitgepakt. Vanavond staan beide clubs tegenover elkaar in de finale van de Supercopa. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op het neutrale terrein in Saudi-Arabië. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen