Volgende tegenslag Ajax: Rensch niet in actie tegen Feyenoord

17 januari 2023, 10:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Devyne Rensch ontbreekt zondag in De Klassieker, dat meldt Voetbal International. De verdediger van Ajax werd in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-0) met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De tuchtcommissie heeft Rensch voor één duel geschorst. Ajax heeft het voorstel geaccepteerd.

Hierdoor mist Rensch de beladen clash tegen koploper Feyenoord. De verdediger moest al na 35 minuten inrukken tegen FC Twente na een overtreding op de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel. Het meespelen van Rensch was overigens sowieso al een vraagteken. De rechtspoot kwam ongelukkig terecht na het maken van de overtreding en moest het veld verlaten met een brancard.

Alternatief

De 19-jarige werd afgelopen drie wedstrijden getest als centrale verdediger naast Jurriën Timber. Tegen de Rotterdammers zal trainer Alfred Schreuder voor een alternatief moeten zoeken. Mogelijk zal Calvin Bassey doorschuiven naar het centrum waardoor op linksback een plek vrijkomt voor Owen Wijndal.

De Klassieker gaat zonder twijfel heel belangrijk worden in de strijd om het kampioenschap. Feyenoord staat vijf punten voor op nummer drie Ajax en kan het gat vergroten naar maar liefst acht punten. De Rotterdammers zullen hier in de eigen Kuip alles aan gaan doen. Zij missen in elk geval Gernot Trauner en Quinten Timber: zij zitten in de ziekenboeg.

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rensch moet misschien eerst eens degelijk voetbal gaan afleveren.

Pokebowl17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, Rench in het centrum had goed uitgepakt voor Danilo.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal geen tegenslag voor Ajax dat Rensch niet meedoet. Voor Rensch zou er geen basisplaats bij Ajax mogen zijn, wel reserve of als invaller.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is beter voor Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen