PSV casht opnieuw enorm: bijna veertig miljoen voor Madueke

20 januari 2023, 22:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft de verkoop van Noni Madueke naar Chelsea vrijdagavond officieel bevestigd. De jonge Engelsman maakt voor liefst bijna veertig (38!) miljoen euro de overstap naar The Blues. Daar tekent hij een verbintenis tot en met de zomer van 2023. Het is niet de enige buitenspeler die de Eindhovenaren laten gaan: ook de verkoop van Bruma werd eerder op de dag bevestigd. 

Dat meldt PSV op het clubkanaal, terwijl ook Chelsea het nieuws heeft bevestigd. "Als je naar onze positie in de voetbalpiramide kijkt, dan weet je dat er soms iets kan ontstaan waar we geen 'nee' tegen kunnen zeggen", verklaart algemeen directeur Marcel Brands op de clubsite waarom PSV na Cody Gakpo ook Madueke laat vertrekken in de winterstop.

Dat lag mede aan de stellige mening van de voetballer zelf. "Noni had de wens om terug te keren naar Engeland. Ook om persoonlijke redenen. Dit heeft hij maanden geleden al uitgesproken", aldus Brands. "Chelsea heeft ons een niet te weigeren voorstel gedaan. We raken na Cody opnieuw een goede aanvaller kwijt, maar we zijn druk doende omde selectie te versterken, zodat we onze ambities kunnen handhaven." Daarmee is het duidelijk dat er nog aanvallers naar het Philips Stadion komen. 

Onder anderen Arnaut Danjuma (Villarreal), Jesper Karlsson (AZ) en Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers) werden gelinkt aan de Eindhovaren. Laatstgenoemde is het meest concreet om PSV te versterken: Anderlecht, de club die hem het eerste half jaar huurde van de Engelse club, heeft zijn afscheid namelijk al bevestigd. Eerder koos Viktor Tsygankov voor een andere club: hij vertrok naar het Spaanse Girona. 

Lees ook: Van Nistelrooij teleurgesteld maar begripvol over vertrek Madueke 

Bruma verkocht aan Fenerbahce

Verder kwamen de Eindhovenaren ook met de mededeling dat Bruma definitief is verkocht. De buitenspeler was officieel pas aan het einde seizoen definitief van de Turkse topclub, mits zij niet zouden degraderen. Vermoedelijk om hem weer te kunnen doorverkopen hebben ze hem per direct overgenomen van PSV, dat zo'n vier miljoen euro ontvangt. Dit seizoen is hij namelijk persona non-grata bij Fenerbahce, waardoor de kans groot is dat hij weer vertrekt uit de hoofdstad van Turkije. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een slimme deal.Veel geld voor de zo goede maar o zo blessure gevoelige speler ...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen