Heerenveen laat fans juichen tegen supporterloos FC Groningen

22 januari 2023, 14:13

SC Heerenveen heeft de Derby van het Noorden winnend afgesloten. FC Groningen, dat het moest doen zonder meegereisde supporters, werd mede dankzij twee goals van Armin Sarr met 3-1 verslagen. De aanvaller deed het zonder de gepasseerde Sydney van Hooijdonk naast vanaf de aftrap, maar nadat zijn collega alsnog was ingevallen, liepen de Friezen uit. 

Scoren hadden de rivalen in 2023 nog niet gedaan in de Eredivisie, dus wachtten beide clubs ook nog op de eerste zege in het nieuwe jaar. Voor Groningen waren de punten harder nodig dan voor Heerenveen, het stond op de gedeelde vijftiende plaats. Trainer Dennis van der Ree gooide twee van de drie nieuwelingen meteen voor de leeuwen, Johan Hove en Mads Sørensen startten om de zwalkende club van nieuwe impulsen te voorzien. Aan Friese kant werd Sydney van Hooijdonk op de bank geposteerd, Antoine Colassin kreeg de voorkeur in deze derby.

Lees ook: Groningen komt met statement en maakt zich zorgen over 'kwalijke ontwikkeling

In de tweede helft was dat wel anders. Daarin kwam het duel eindelijk echt los, beide formaties doken regelmatig gevaarlijk op voor het doel. Omdat er net niet met scherp geschoten werd en het soms aan een goede eindpass ontbrak, leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Dat zou het eerste punt zijn van Groningen dit seizoen na een achterstand. Voor de dolende Groningers mocht het echter niet zo zijn. Pelle van Amersfoort en Sarr scoorden binnen een tijdsbestek van amper twee minuten en bezorgden Heerenveen zo alsnog de zege. De Friezen stijgen in ieder geval voor even naar plek zeven, Groningen blijft onderin hangen.

Man of the match: Amin Sarr

[photo,148152,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen