Toch nog winterse transfer voor PSV-target Adnan Januzaj

3 februari 2023, 10:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV werd deze winter in verband gebracht met tal van vleugelspelers die het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool moesten doen vergeten, waaronder Adnan Januzaj. De Belg zit op een dood spoor bij Sevilla maar was na het verstrijken van de deadline nog altijd speler van de Spaanse club. Toch neemt hij nu tijdelijk afscheid van Sevilla omdat hij voor de rest van het seizoen gehuurd wordt door Istanbul Basaksehir. 

De overgang kon ook na 31 januari worden voltooid omdat de transfermarkt in Turkije pas op 8 februari sluit. Bij de huidige nummer drie van de Süper Lig treft Januzaj bekende namen als Mesut Özil en Lucas Biglia (ex-Anderlecht en -SS Lazio). Ook Deniz Türüc, die in Nederland werd opgeleid bij FC Twente en daarna als speler van Go Ahead Eagles een overgang naar Turkije maakte waar hij uitgroeide tot international, komt sinds 2021 uit voor de club. 

Lees ook: 'PSV kan definitief streep zetten door komst begeerd tweetal'

Januzaj was één van de vele buitenspelers die deze winter zou zijn begeerd door PSV. Ook namen als Arnaut Danjuma, Viktor Tsygankov en zelfs Memphis Depay vielen in Eindhoven, maar om verschillende redenen bleek hun komst niet haalbaar. Uiteindelijk nam de club op de slotdag van de transfermarkt Thorgan Hazard op huurbasis over van Borussia Dortmund. De Belg kan aanstaande zondag in de topper in De Kuip tegen Feyenoord zijn debuut maken in het elftal van Ruud van Nistelrooij.

Voor Januzaj betekent de tijdelijke overgang naar Turkije dat hij na ruim vijf jaar de Spaanse competitie achter zich laat. Hij stond vijf seizoenen onder contract bij Real Sociedad dat hem in 2017 overnam van Manchester United. Bij die laatste club brak hij in de periode-Louis van Gaal door in het eerste elftal, maar na diens vertrek kwam Januzaj er onder José Mourinho niet meer aan te pas. Na verhuurbeurten aan Borussia Dortmund en Sunderland vertok hij met stille trom naar Spanje, waar hij afgelopen zomer een binnenlandse overgang naar Sevilla maakte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen