Twente knoeit weer uit: "Kunnen niks met scorebordjournalistiek"

5 februari 2023, 20:55

Ron Jans baalt als een stekker dat zijn FC Twente zondag opnieuw niet wist te winnen in een uitwedstrijd. De oefenmeester zag zijn ploeg dure punten verspelen op bezoek bij laagvlieger FC Groningen. Dat was vanwege het gelijkspel tussen Feyenoord en PSV extra zuur voor de club uit Enschede.

Toch was Jans in De Euroborg niet bezig met de rivalen in de titelstrijd. "Dat is scorebordjournalistiek en daar kunnen we helemaal niks mee", sprak de teleurgestelde trainer na de wedstrijd in gesprek met RTV Oost. "Natuurlijk beseffen we ons dat dondersgoed en dat zeggen we ook vantevoren. Maar we moeten het omzetten op het veld. Vandaag was niet alles en iedereen slechts, maar het was niet genoeg om te winnen. Daar balen we van."

Lees ook: Debutanten bieden Groningen hoop en pakken punt tegen Twente

Dat het humeur van Jans na het 1-1 gelijkspel niet al te best was, bleek ook na een vraag over Ajax. Aanstaande donderdag komen de Amsterdammers in de achtste finales van de KNVB Beker op bezoek bij Twente. "Op dit moment ben ik daar helemaal niet mee bezig. Het enige wat nu telt is dat we ervoor gaan zorgen dat we uitwedstrijden ook winnend kunnen afsluiten. Het is vaak zo dat wij alleen een goede eerste helft kunnen spelen."

Titelstrijd

Door de resultaten van dit weekend zijn de onderlinge verschillen in de top van de Eredivisie weer kleiner geworden. Feyenoord (43 punten) blijft de lijstaanvoerder, maar wordt op de hielen gezeten door AZ (41 punten) en Ajax (40 punten). Daar weer achter volgen PSV (39 punten) en Twente (37 punten). Nu worden de pijlen dus even gericht op het bekertoernooi, daarna staat de 21e speelronde van de Eredivisie op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen