'PL-giganten hebben geen genade en willen City zien degraderen'

7 februari 2023, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City zit in de problemen. Nadat meerdere Europese topclubs op de vingers zijn getikt en zelfs een aantal clubs puntenminderingen kregen van de voetbalbonden, is City de volgende die het boetekleed moet aantrekken. De grootste rivalen van The Citizens hebben geen genade en willen dat de club degradeert. 

City werd maandag naar eigen zeggen 'verrast' over het feit dat de club is aangeklaagd door de Premier League voor meer dan honderd schendingen van de financiële regels van de competitie. De meer dan honderd schendingen van de regels zouden plaatsgevonden hebben tussen de seizoenen 2009/2010 en 2017/2018. Het is een ingewikkelde situatie, maar de Premier League kan dingen eisen die de Football League - de overkoepelde organisatie - niet hoeft te accepteren. Wat er dus gaat gebeuren is onduidelijk, maar de wens van de rivalen is maar al te duidelijk. 

The Big Six

'Er is een gevoel dat het met terugwerkende kracht wegnemen van de titels van City zinloos zou zijn en voor verwarring zou zorgen, maar een boete zal waarschijnlijk ook niet veel effect hebben. De clubs die tot maandag het hardst hadden aangedrongen op actie, waren enkele andere leden van de zogenaamde 'big six' - waaronder Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham', schrijft SkySports

In 2020 leek de club al de bietenbrug op te gaan. Toen werd namelijk door de Court of Arbitration for Sport bepaald dat City twee jaar lang niet mocht meedoen met Europese competities, maar een document van bijna honderd pagina's bood uitleg over waarom die beslissing werd teruggedraaid. Toen schreven een negental clubs uit de PL - waaronder Manchester United, Liverpool en Arsenal - ook hun wens uit om een grote straf op te leggen aan The Citizens. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je wilt dat clubs zich aan de regels houden moet je clubs die de regels overtreden hard aanpakken. Een geldboete heeft geen enkele zin voor clubs met bijna onbeperkt budget. Mocht City inderdaad de regels hebben overtreden moet je ze op zijn minst uit sluiten van Europees voetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen