Yilmaz snoert critici de mond: "Hij kan kwaad worden van een gelijkspel"

11 februari 2023, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfer van Burak Yilmaz naar Fortuna Sittard was misschien wel de meest opvallende transfer van afgelopen zomer, maar in het begin wist de Turk nog geen potten te breken. Maar inmiddels maakt de kritiek die hij kreeg plaats voor lovende woorden, ook van buitenaf. 

Hij kende een geweldige start met vier treffers in zijn eerste vijf duels in de Eredivisie, waaronder een prachtige vrije trap tegen Ajax. Maar daarna stokte het succes en lukte het even niet meer voor de topspits. "Vanaf het begin had iedereen een mening over hem. Heel Nederland lette op hem. Na het ontslag van Sjors Ultee werd - ook intern - veel van Burak verwacht." aldus Fortuna's assistent-trainer Frank Demouge tegenover De Limburger.

Mentaliteit

"Door de buitenwacht werd hij destijds neergezet als een negatief element binnen de club, wij hebben dat nooit zo ervaren. Daar hoor je nu niets meer over. Na de komst van de nieuwe trainer is hij een stuk relaxter", vertelt de oud-spits van onder andere Willem II en NEC. Met name de mentaliteit van Yilmaz kan rekenen op veel goedkeurende meningen. "Hij kan kwaad worden van een gelijkspel. Als aanvoerder neemt hij in het kleedlokaal altijd het woord om aan te geven van iedereen het uiterste te verwachten."

Statistiekenkoning

Als je naar de statistieken van de Eredivisie kijkt, kan je er niet omheen dat Yilmaz een geweldige aanwinst is voor Fortuna. De Turk staat op plek zes in het topscorersbokaal, samen met Steven Bergwijn, Danilo en Orkun Kökcü staat hij op acht treffers. Hij heeft samen met Jens Odgaard de meeste schoten dit seizoen, namelijk 59. Daarnaast heeft hij verreweg de meeste strafschoppen genomen én benut, namelijk zes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen