Bjorn Meijer (19): "Het klinkt nog ver weg, maar voordat ik overlijd..."

14 februari 2023, 13:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bjorn Meijer is pas negentien jaar, maar is al bezig met wat hij uit het leven wil halen. De Nederlandse linksback van Club Brugge, die het woensdag in de Champions League opneemt tegen Benfica, vertelt in een interview met Het Nieuwsblad dat hij ieder continent wil bezoeken en het leven in de derde wereld wil ervaren.

"Het klinkt misschien nog heel ver weg, maar voordat ik kom te overlijden wil ik weten op wat voor wereld ik heb geleefd. Ik moet de wereld hebben gezien en op elk continent zijn geweest", zegt Meijer. "Een ontwikkelingsland in Afrika staat hoog op mijn verlanglijstje. Voor mijn gevoel is het leven daar volledig tegenovergesteld aan dat in Nederland en België. Als je daar bent geweest, besef je volgens mij pas echt hoe goed wij het in Nederland hebben. Ik zie het als een soort levensles die je voor altijd zult meedragen."

Hoewel Meijer veel van de wereld wil zien en al op jonge leeftijd naar België trok, geniet hij er ook van om thuis te komen. "Ik vind het fijn als ik weer even terug ben in Groningen en thuis kan aanschuiven voor het avondeten. Of met mijn vrienden een hapje buiten de deur ga eten. Daar hou ik van", zegt de ex-verdediger van Groningen. "Er gaat niets boven een broodje bij Hooghoudt aan de Grote Markt. Hoe graag ik de wereld ook wil zien; Groningen zal altijd het meest vertrouwd voelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen