'Manchester United in Qatarese handen zou een ramp zijn'

17 februari 2023, 22:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United geeft partijen die interesse hebben in de overname van de club tot vrijdagavond 23.00 uur de tijd om zich te melden bij de huidige eigenaren, de Amerikaanse familie Glazer. Onder de belangstellenden zouden de Qatarese eigenaren van Paris Saint-Germain zich bevinden. Mochten zij de club overnemen, dan is dat niets minder dan 'een ramp', valt te lezen in The Guardian.

Het probleem zit hem nog niet eens zozeer in de mensenrechtensituatie in het land, betoogt de krant in een column. 'Het gaat om basic voetbalverstand', vindt columnist Barney Ronay. Hij wijst daarbij naar de situatie waarin PSG momenteel verkeert. 'Het elftal zag er tegen Bayern München uit alsof het werd bestuurd door een negenjarige die een video-game speelt', oordeelt hij. De recente onvriendelijkheden tussen Kylian Mbappé en Neymar zijn wellicht 'het meest treffende voorbeeld voor de clubcultuur', vindt Ronay bovendien. 

Mocht Qatar ook in Manchester aan de touwtjes gaan trekken, dan wordt dan ook gevreesd dat 'de voorzichtige progressie die onder Erik ten Hag is gemaakt direct vernietigd zou worden.' Naast interesse uit Qatar lijkt ook Sir Jim Ratcliffe, van het Britse bedrijf INEOS dat ook grote sponsordeals in de Formule 1 en het wielrennen heeft lopen, eveneens een gegadigde om de aandelen van de Glazers in United over te nemen. 

Spelersgroep volgt de situatie

Ten Hag gaf vrijdag toe dat de overnameperikelen zijn weerslag hebben op de spelersgroep. "We volgen het, natuurlijk, dit is onze club", sprak de trainer. "Maar we moeten ons blijven focussen op ons voetbal, op de training en onze manier van spelen." Ten Hag wordt intern op de hoogte gehouden van de stand van zaken, maar wil zich niet persoonlijk met de overname benoemen. "Anderen personen binnen de club moeten de beslissing nemen en daarbij het beste voor de club kiezen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen