PSV neemt door speciale clausule definitief afscheid van Philipp Max

4 maart 2023, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Philipp Max keert komende zomer definitief niet terug bij PSV. De Eindhovense club zwaaide de linksback afgelopen winter voor twee miljoen euro op huurbasis uit naar Eintracht Frankfurt. In de huurovereenkomst werd een speciale clausule opgenomen waarin de Duitsers Max definitief konden overnemen. De linksback moest namelijk in zes officiële duels in actie komen, en dat aantal is inmiddels bereikt.

Tegen RB Leipzig speelde Max zijn zesde officiële wedstrijd voor Eintracht Frankfurt, wat betekent dat de clausule dus in gaat. PSV wilde afgelopen winter graag af van de linksback. Max zou een van de duurdere spelers op de loonlijst van de Eindhovenaren zijn geweest. Na het vertrek van de 29-jarige ging PSV aan de haal met Patrick van Aanholt als vervanger.

Max kwam in 2020 voor zo'n acht miljoen euro van FC Augsburg. De linksback kende een prima start in Eindhoven, maar kon de afgelopen maanden niet meer overtuigen in het elftal van Ruud van Nisterlooij. Champions League-achtste finalist Eintracht Frankfurt plukte Max weg bij PSV en liet de Duitster terugkeren in de Bundesliga. Max heeft vrijwel direct een basisplaats afgedwongen bij zijn nieuwe club.

Lees ook: Oud-PSV'er maakt indruk in Duitsland: "Onmisbare speler geworden"

Indrukwekkende start

De 29-jarige fungeert bij Frankfurt als wingback in een 3-5-2 formatie. In Duitsland is men te spreken over de komst van Max. "De investering om Max in de zomer definitief vast te leggen, gaat zich zonder twijfel terugbetalen", meldde het Duitse Frankfurter Rundschau een aantal weken geleden. "Misschien is het grootste compliment dat hij niet speelt alsof hij hier drie weken, maar eigenlijk al jaren is", schreef de krant nog meer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen