Lachende voorselectie-verrassing nog niet bezig met Oranje: "Kan er ook nog wel bij"

10 maart 2023, 18:55

Quilindschy Hartman zit met zijn hoofd nog niet bij het Nederlands elftal. De linksback van Feyenoord is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van Oranje. Het is dus nog de vraag of hij zich daadwerkelijk mag melden in Zeist, maar Hartman richt zich sowieso nog Feyenoord.

Na de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk verscheen Hartman voor de camera van Feyenoord TV. Daar werd hij op de valreep ook nog gevraagd naar zijn plekje in de voorselectie van Oranje. Hij was is een van de vier nieuwe namen bij het Nederlands elftal, maar nu ligt de focus op Feyenoord. "Nee, daar ben ik nog niet echt mee bezig. Ik probeer gewoon lekker door te gaan. Het gaat tot nu dit seizoen heel snel voor mij. Dan kan dit er ook nog wel bij, denk ik", sprak de 21-jarige linkervleugelverdediger.

Lees ook: Slot is week voor Klassieker op zijn hoede en heeft twijfelgeval in selectie

In Polen kreeg Hartman bijna een fraaie assist op zijn naam, maar een inzet van Danilo werd fraai gepakt door de doelman van Shakhtar. "Ik dacht echt dat ie zat, ik was al onderweg. Ik weet niet hoe die keeper 'm eruit heeft gehouden, dat was jammer", aldus Hartman, die de winnende treffer van Lutsharel Geertruida nog afgekeurd zag worden. "Ik zag hem gelijk met zijn vlag omhoog staan, was ook jammer. We moeten gewoon zorgen dat we volgende week spelen zoals deze wedstrijd. Dan ben ik ervan overtuigd dat het goedkomt."

Oranje in de Nations League

Hartman speelt met Feyenoord nog tegen FC Volendam en Shakhtar, voordat de definitieve selectie van Oranje bekend wordt gemaakt. Koeman maakt de namen voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar naar alle waarschijnlijkheid volgende week vrijdag bekend. Hartman is niet de enige debutant in de voorselectie. Datzelfde geldt voor zijn Feyenoord-ploeggenoten Mats Wieffer en Geertruida. Daarnaast is ook doelman Bart Verbruggen (Anderlecht) nieuw in de voorselectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen