Real houdt Spaanse titelrace in leven dankzij héérlijke solo Vinicius

11 maart 2023, 16:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft zaterdagmiddag in eigen huis een 3-1 zege geboekt op middenmoter Espanyol. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti keek in het Santiago Bernabéu al vroeg aan tegen een achterstand aan, maar een prachtig moment van Vinícius Júnior nam de Madrilenen bij de hand. Na een fraaie dribbel die de Braziliaan inzette vanaf de zijkant schoot de 22-jarige aanvaller de gelijkmaker knap binnen.

Zijn landgenoot Eder Militão repareerde kort voor rust de schade volledig door de 2-1 te maken, waarna Marco Asensio in de blessuretijd voor het slotakkoord zorgde. Dankzij de overwinning verkleint Real de achterstand op koploper FC Barcelona tot zes punten, maar de Blaugrana hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld.