Promes moet langer wachten op uitspraak rechter door nieuwe wending in strafzaak

15 maart 2023, 10:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aanstaande vrijdag zou de rechtbank in Amsterdam uitspraak doen in de strafzaak tegen Quincy Promes. Woensdag werd echter bekend dat de aanvaller van Spartak Moskou langer zal moeten wachten op een oordeel. 

Promes staat terecht vanwege de vermeende mishandeling van zijn neef in 2020. Op een feest in Abcoude zou de toenmalige Ajacied hem met een mes in zijn knie hebben gestoken. Het Openbaar Ministerie vervolgt de vijftigvoudig Oranje-international daarom voor zware mishandeling en eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar. 

Lees ook: Quincy Promes hoort strafeis: lange gevangenisstraf dreigt

Aanstaande vrijdag, op 17 maart, was het de bedoeling dat de rechtbank met een uitspraak zou komen in de zaak. Die zal echter langer op zich laten wachten. Het onderzoek naar de zaak is namelijk heropend, meldt De Telegraaf. De zitting van vrijdag gaat wel door, de rechtbank zal dan toelichten waarom het onderzoek hervat wordt. 

Promes zelf schitterde bij de eerdere zittingen door afwezigheid. Ondanks een eerdere toezegging via zijn advocaat om persoonlijk verantwoording af te leggen voor zijn acties, bleef hij in Rusland toen de strafeis geformuleerd werd. Volgens zijn raadsman Robert Malewicz dreigde Promes zijn contract bij Spartak Moskou kwijt te raken als hij naar Nederland zou afreizen. 

Lees ook: Quincy Promes heeft via Instagram een boodschap voor zijn 'haters'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen