El Yaakoubi en Azarkan negeren spandoek tegen racisme: "Dit is wel een smetje"

19 maart 2023, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen Excelsior en SC Cambuur verzamelden de spelers zich achter een spandoek tegen racisme en discriminatie. Twee spelers van Excelsior werkten daar echter niet aan mee: Redouan El Yaakoubi en Marouan Azarkan besloten elders op het veld te gaan staan.

Aanvoerder El Yaakoubi strikte uitgebreid zijn veters. "Er staan twee spelers van Excelsior niet bij dit spandoek", merkte commentator Leo Driessen van ESPN op. "Dat is op zich zeer opmerkelijk. Ik vraag me af wat je daar nou mee bereikt. Ik denk het tegendeel van wat je denkt te bereiken."

Marinus Dijkhuizen, de trainer van Excelsior, heeft er zijn eigen gedachtes bij. "Ik heb me deze week zoveel mogelijk afzijdig gehouden, want ik vind het iets voor de directie. Van tevoren is alles doorgesproken, maar dan loopt het anders... Dat is toch wel een vervelend smetje op deze wedstrijd, eerlijk gezegd", zegt Dijkhuizen tegen ESPN.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja je heb altijd van die figuren die zich buiten de maatschappij begeven. Maar wel alle voordelen van onze maatschappij verwachten. Ik weet niet of deze spelers kinderen hebben maar hopelijk komen die dus niet thuis met de boodschap dat ze op hetzelfde geslacht vallen, want wat dan..............

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel typisch dat het moslims zijn die niet meedoen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen