'Volgende klap voor Vitesse aanstaande: bestuur valt verder uiteen'

22 maart 2023, 18:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse pakte afgelopen zondag een punt tegen PSV en daarmee was er eindelijk weer goed nieuws voor de club uit Arnhem. Maar de volgende klap voor de huidige nummer veertien van de Eredivisie lijkt aanstaande. Volgens De Telegraaf is algemeen directeur Pascal van Wijk bezig aan zijn laatste dagen in Arnhem, waarmee er opnieuw een belangrijke kracht dreigt te vertrekken.

Het is al tijden onrustig rond Vitesse. Zowel binnen als buiten de lijnen verkeren de Arnhemmers in grote problemen. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat momenteel op de veertiende plek in de Eredivisie. De voorsprong op nummer zestien FC Emmen is slechts drie punten, waardoor Vitesse in de slotfase van dit seizoen nog alle zeilen moet bijzetten om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen.

Alsof dat nog niet vervelend genoeg is voor Vitesse, is het nog altijd de vraag of Vitesse volgend seizoen wel een onderkomen heeft en überhaupt betaald voetbal mag spelen. Doordat Vitesse en stadioneigenaar Michael van de Kuit het aan de stok hebben over de huur van Gelredome heeft de club nog geen akkoord om ook na dit seizoen gebruik te maken van het stadion. Dat is wel een licentie-eis van de KNVB om betaald voetbal te kunnen spelen.

Nu dreigt dus ook de volgende 'sleutelfiguur' te vertrekken. 'Het gaat van kwaad tot erger bij Vitesse. Nadat eerder al rvc-voorzitter Henk Parren opstapte naar aanleiding van de stadionkwestie, zijn volgens bronnen rond de club ook de dagen van algemeen directeur Van Wijk geteld', schrijft De Telegraaf. Volgens de krant zal Van Wijk op 'korte termijn' terugtreden, 'waardoor er opnieuw een sleutelfiguur wegvalt en de directie alleen nog bestaat uit commercieel directeur Peter Rovers en technisch directeur Benjamin Schmedes.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dat stadion is niks waard..die 2 mlijoen euro huur kunnen ze nooit terug verdienen..t gelredome is zelden uitverkocht en bier kost waarschijnlijk 5 euro nou ja dan weet dat alleen maar bedoelt is om je zakken te legen als supporter en je krijgt er belabbert voetbal voor terug

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen