'Deschamps passeert topscorer aller tijden voor duel met Oranje'

22 maart 2023, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog twee nachtjes slapen en dan komt het Nederlands elftal eindelijk weer in actie. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman moet in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2024 in Duitsland meteen aan de bak, want op het programma staat een confrontatie met Frankrijk. De Franse keuzeheer Didier Deschamps heeft voorin zoveel te kiezen dat topscorer aller tijden Olivier Giroud vrijdagavond naar alle waarschijnlijk op de bank begint.

Waar de mogelijkheden voor Koeman in de voorhoede en dan vooral op de rechterflank zeer beperkt zijn, heeft Deschamps een ongekende luxe. De bondscoach heeft in zijn selectie voor de eerste kwalificatieduels op weg naar het EK van 2024 een plekje ingeruimd voor Kingsley Coman, Moussa Diaby, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Randal Kolo Muani, Kylian Mbappé en Marcus Thuram. De Franse voorhoede druipt over van de kwaliteit, en dan zijn de geblesseerde Ousmane Dembélé en Christopher Nkunku er nog niet eens bij.

Dat Deschamps zoveel te kiezen heeft, betekent wel dat hij lastige knopen moet doorhakken. Ook voor de ontmoeting met het Nederlands elftal. Als we L'Équipe moeten geloven, gaat Deschamps Giroud teleurstellen. De aanvaller van AC Milan kroonde zich tijdens het afgelopen WK in Qatar weliswaar tot topscorer aller tijden van de Franse nationale ploeg, maar moet volgens de sportkrant vrijdagavond genoegen nemen met een plek op de bank. Hoewel Frankrijk achter gesloten deuren trainde, weet L'Équipe dat Coman, Kolo Muani en Mbappé tijdens het partijspel de voorhoede vormden. Giroud kwam in de 'tweede helft' in actie.

Kolo Muani kwam tot dusver vijf keer in actie voor zijn land. Drie wedstrijden speelde hij tijdens het afgelopen WK. De aanvaller van Eintracht Frankfurt kwam in de finale tegen Argentinië al in de eerste helft als invaller binnen de lijnen. Kolo Muani kreeg in de slotseconden van de verlenging dé kans om Frankrijk naar de tweede opeenvolgende wereldtitel te schieten, maar zijn poging werd op sensationele wijze gekeerd door Emiliano Martínez.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Mike Maignan; Jules Koundé, Ibrahima Konaté, Dayot Upamecano, Théo Hernandez; Aurélien Tchouaméni, Antoine Griezmann, Adrien Rabiot; Kingsley Coman, Randal Kolo Muani, Kylian Mbappé.

Lees ook: De meest logische Oranje XI voor Frankrijk: twee basisdebutanten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen