Dit is het schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

17 mei 2024, 22:23   Bijgewerkt: 17 mei 2024, 22:40
Foto: © Imago

Nu de laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie voorbij is, weten we welke ploegen strijden om het derde en laatste promotieticket naar de Eredivisie. De nummer zestien van de Eredivisie, wat RKC Waalwijk of Excelsior lijkt te worden, is nog niet bekend, maar het is toch goed om vast naar het virtuele speelschema van de play-offs te kijken.

Een blik op het schema leert ons dat de nummer drie het traditiegetrouw gaat opnemen tegen de nummer acht. Uiteraard tellen de beloftenclubs niet mee, want zij kunnen niet uitkomen op het hoogste niveau. De nummer vier neemt het op tegen de nummer zeven, en de nummer vijf speelt tegen de nummer zes. Alle wedstrijden gedurende de play-offs hebben een heen- en terugwedstrijd.

Artikel gaat verder onder video

De eerste halvefinalist is inmiddels bekend: NAC Breda, dat zich als nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie maar net wist te plaatsen voor het seizoenstoetje, heeft Roda JC, de nummer drie van de eindrangschikking, over twee wedstrijden met 1-8 (!) over de knie gelegd.

NAC neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van het tweeluik tussen FC Dordrecht en FC Emmen. Het heenduel eindigde dinsdag in een 2-2 gelijkspel, zaterdag wacht de return in Dordt. De laatste tweestrijd in de eerste ronde gaat tussen ADO Den Haag en De Graafschap. NAC begint de halve eindstrijd met een thisduel in Breda op dinsdag 21 mei, waarna de return op zaterdag 25 mei beslist wie er reikt tot de eindstrijd.

In de andere halve finale speelt de winnaar van het duel tussen ADO Den Haag en De Graafschap tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Komende zondag is na de laatste speelronde op het hoogste niveau bekend of dat Excelsior óf RKC Waalwijk wordt. De finale zal uiteindelijk uitwijzen welke club er in Eredivisieseizoen 2024/25 zal spelen. Op 28 mei om 20.00 uur is de heenwedstrijd van het tweeluik en op 2 juni om 18.00 uur valt definitief de beslissing. Bekijk hieronder het schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop toch van ganse harte dat Ado de promotie niet misloopt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen