Porto fleurt teleurstellend jaar op met bekerzege

16 mei 2010, 20:05   Bijgewerkt: 17 mei 2010, 02:07

FC Porto heeft zijn verloren seizoen toch nog wat glans kunnen geven. De ploeg, die in de Portugese competitie teleurstellend derde werd, veroverde zondag de beker. In de eindstrijd waren de Draken met 2-1 te sterk voor tweedeklasser Chaves.

Porto besliste de eindstrijd in de eerste 23 minuten. Daarin liep het door doelpunten van Freddy Guarin en Radamel Falcao uit naar een 2-0 voorsprong. Chaves-speler Paulo Clemente zorgde met de aansluitingsgoal in de 84ste minuut nog voor een spannende slotfase, maar Porto liet de tweedeklasser niet verder terugkomen. Beide ploegen kregen in de slotminuten nog wel een rode kaart.

Voor Porto leidt deze overwinning tot prolongatie van de beker. Ook in de afgelopen jaargang veroverde de Portugese topformatie die prijs. In totaal heeft Porto nu vijftien bokalen die bij de Taça de Portugal horen in de prijzenkast staan.