Ajax makkelijk over eerste horde in Doetinchem

Koen Freriks
7 augustus 2011, 16:20   Bijgewerkt: 7 augustus 2011, 17:01

Ajax heeft zondag geen fout gemaakt in de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. De Graafschap kwam nog wel op voorsprong, maar de landskampioen herstelde zich snel en stond in de rust met 2-1 voor. Ondanks een gemiste strafschop van Siem de Jong werd de score in de tweede helft uitgebreid naar 1-4. Miralem Sulejmani was met twee doelpunten belangrijk. De nieuwelingen Derk Boerrigter en Theo Janssen maakten de andere treffers.

Met dank aan Sulejmani was Ajax voor de vierde achtereenvolgende keer goed op schot in Doetinchem. De vorige drie uitduels met De Graafschap leverden de Amsterdammers al 19 treffers op. De defensie van Ajax kon zonder de geblesseerde Jan Vertonghen en vertrokken Maarten Stekelenburg niet helemaal overtuigen.

De Graafschap verraste met de openingstreffer, want Ajax had vanaf het eerste fluitsignaal het betere van het spel. Miralem Sulejmani en Kolbeinn Sighthorsson verzuimden hun ploeg echter voor het veldoverwicht te belonen. Ajax had de hulp van Joost Terol nodig voor de gelijkmaker. De doelman kreeg de bal niet onder controle, nadat Gregory van der Wiel op doel had geschoten. Sulejmani maakte van dichtbij geen fout: 1-1.

Siem de Jong miste na 33 minuten een strafschop en Boerrigter was na 50 minuten slordig nadat hij helemaal alleen op doelman Terol mocht aflopen. Uitblinker Sulejmani (63e minuut) en Theo Janssen (65e minuut) ontnamen De Graafschap het uitzicht op een stunt.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!