De Guzman: "Oranje zou ik geweldig vinden"

Ger
8 september 2011, 08:41

Jonathan de Guzman verdiende de afgelopen transferperiode een overgang van Real Mallorca naar Villarreal. De voormalig Feyenoorder hoopt bij zijn nieuwe club de aandacht te trekken van bondscoach Bert van Marwijk.

"Oranje blijft mijn doel, ik zou het geweldig vinden om tussen de beste spelers van Nederland te spelen", zegt De Guzman in het AD. "Nee, met Bert van Marwijk heb ik recent geen contact gehad. Wel kwam ik zijn assistent Cooky Voorn pas tegen, toen we met Mallorca vriendschappelijk tegen NEC speelden. Hij was daar voor Cillessen volgens mij, hun keeper. Toen hebben we even kort gesproken. Het enige wat ik kan doen, is me laten zien bij Villarreal, op het hoogste niveau."

"Ik voel me niet alleen Nederlander, ik bén het ook", aldus de in Canada geboren middenvelder, die in 2008 werd genaturaliseerd. "Dus ja, ik voel uiteraard nog steeds een band met Nederland en het Nederlands elftal. In Canada zijn ze daar nog steeds niet trots op, dat is bekend, maar voor mij is het al een tijdje geen punt van discussie of twijfel meer."

Villarreal betaalde afgelopen zomer ruim acht miljoen euro om De Guzman over te nemen van Real Mallorca. En dat terwijl hij ruim een jaar geleden gratis uit De Kuip vertrok. "Ik snap heel goed dat dat zuur is voor de supporters van Feyenoord. In mijn laatste twee seizoenen ben ik heel veel geblesseerd geweest, terwijl mijn contract afliep."

"Bij Mallorca was ik vervolgens wél bijna een heel jaar fit. Ik had heel graag op een andere manier afscheid genomen van Feyenoord, na al die jaren, maar het is gegaan zoals het is gegaan. Manchester City wilde me hebben, maar dat dat misging was een ingewikkeld verhaal, het is moeilijk om daar één iemand de schuld van te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen