Van Praag komt dag na thuiswedstrijd tegen Excelsior met slecht nieuws voor Ajax-leden

24 april 2024, 07:35
Foto: © Imago

Michael van Praag wil nog steeds niets weten van een terugkeer van Alex Kroes in de Johan Cruijff ArenA. De algemeen directeur begon op 15 maart jongstleden aan zijn functie, maar werd nog geen drie weken later geschorst vanwege mogelijke handel met voorwetenschap. Van Praag liet op dezelfde dag nog weten dat de deur voor een terugkeer van Kroes gesloten is en als het aan de erevoorzitter ligt, dan zal dat zo blijven.

De voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax gaat zijn standpunt donderdagavond tijdens een ingelaste ledenvergadering herhalen. Dat schrijft De Telegraaf woensdagmorgen. Een paar weken geleden werd al bekend dat er op 25 april - de geboortedag van Johan Cruijff - een extra vergadering zou plaatsvinden om de rust enigszins terug te laten keren. De schorsing van Kroes heeft nogal wat teweeg gebracht. De geboren Utrechter stapte op 15 maart in en boog zich in zijn eerste weken meteen over belangrijke dossiers zoals het hoofdtrainerschap en de samenstelling van de selectie, maar stond begin deze maand alweer buiten de deuren van de Johan Cruijff ArenA.

Artikel gaat verder onder video

Kroes heeft in de week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming ruim 17.000 aandelen van Ajax aangeschaft. Volgens de rvc heeft de algemeen directeur zich schuldig gemaakt aan handel met voorwetenschap. De commissarissen zagen geen andere optie dan Kroes met onmiddellijke ingang te schorsen. In het persbericht van Ajax stond dat zij bovendien de intentie hebben om de samenwerking permanent te beëindigen. Dat laatste schoot bij veel Ajax-leden in het verkeerde keelgat. De bestuursraad deed onlangs al een oproep aan de rvc om het besluit over Kroes te ‘heroverwegen’, zodat hij in welke functie en onder welke voorwaarden dan ook kan terugkeren in de Johan Cruijff ArenA.

Maar daar wil Van Praag dus nog steeds niets van weten. Van Praag komt donderdagavond naar een ingelaste ledenvergadering van Ajax om uit te leggen waarom de raad van commissarissen Kroes wil ontslaan, zo klinkt het. De rvc zou het ontslag van Kroes op 21 mei tijdens de buitengewone vergadering voor aandeelhouders willen ‘bekrachtigen’. Het is de vraag of dat gaat lukken, nu steeds meer Ajacieden achter Kroes staan. Volgens Van Praag hebben veel leden een ‘informatieachterstand’. Hij wil ze snel bijpraten. Daarom komen de leden donderdagavond, op de geboortedag van Cruijff, bijeen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Motie van wantrouwen op komst bij Ajax: 'Enorme stap, drie mannen gaan sneuvelen'

Arno Vermeulen denkt dat nog eens drie kopstukken van Ajax op korte termijn kunnen sneuvelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Iets met weer een coup plegen?

dilima1966
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Ik hoop dat de gehele rvc en bestuur van ajax de 21mei door de aandeelhouder op non-actief gezet wordt 🙏

schil30
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Laat van Praag maar zijn afscheidsbrief voorlezen.

Folcwijn
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Het zal er om gaan spannen: wat is er eerder? Een functionerende regering, of een goed draaiend Ajax?

K. Daffie
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Die goed functionerende regering is er nog nooit geweest en zal er ook nooit komen.

Folcwijn
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Over "goed" functioneren had ik het nog niet eens 😅

Neutraal
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Water bij de wijn, door beide kampen. Ik hoop dat het dan gaat lukken. Anders wmb een Kroes-coup.

CC1960
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Zoals zijn vader vroeger altijd zei, een leugentje voor Ajax is voor ieders bestwil. Dat zal hij nu ook doen, maar dan voor zijn eigen bestwil.

Laurens1
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Vermoed dat dit artikel wat stemmingmakerij is van Fcupdate. Ieder wel nadenkend mens beseft dat van Praag slechts voorzitter is. De echte macht ligt bij de 73% van de Vereniging AFC, dus van Praag heeft erebaantje en geen beslissingsbevoegdheid in deze! Het wordt tijd dat deze man eens aan zelfreflectie gaat doen en tot de conclusie komt dat zijn inbreng van generlei waarde is geweest!

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Sterker nog: zijn inbreng houdt de boel alleen maar op en er is enige haast geboden.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Volgens Van Praag hebben veel leden een ‘informatieachterstand’, laat me lachen!! hij komt ze dan morgen bijpraten, wat hij gaat doen is zijn zelf opgestelde rapport van de kpmg voorlezen, 🤣🤣🤣🤣

Wimpiefr
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Grappig, iets dat strafbaar is mag ineens omdat het ajax is. Volgens mij heeft die Kroes geprobeert eurotje te pakken over de rug van de ajax fans. Aandelen kopen en als ze meer waard worden door zijn aanstelling weer op de markt brengen. Maar nee, het is een held, ja koek koek als het hem niet lukt loopt hij met een zak vol euro's gewoon de arena uit hoor, laat me niet lachen. En van Praag is na jaren trouwe dienst de sigaar, echt heel ajaxerig..

Tjon,I
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Van Praag heeft gelijk .Die Kroes, is een gehaaide zakenman , die eerst aan zichzelf denkt en dan pas aan de club . Hij wil bij ajax werken om er zelf beter van te worden .niet om Ajax vooruit te helpen .Hij is zo bezeten van geld ,dat hij oerdom en blind ervoor koos zichzelf te verrijken,door zeer gehaaid meteen die aandelen zonder goed na te denken te kopen .Zo iemand acht ik in staat de club te verkopen als hij er maar beter van kan worden een soort Siewert figuur lijkt hij mij .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen