Rechter bepaalt: aanstelling Van Gaal opgeschort

12 december 2011, 11:32   Bijgewerkt: 12 december 2011, 17:00

Johan Cruijff heeft deels zijn zin gekregen in het kort geding dat hij had aangespannen tegen de nv Ajax en de vier overige leden van de raad van commissarissen. De rechtbank in Haarlem bepaalde maandag dat de aanstellingen van Louis van Gaal (algemeen directeur), Danny Blind (technisch directeur) en Martin Sturkenboom (interim-directeur) voor drie maanden moeten worden opgeschort.

De rechtbank in Haarlem legde de bal maandag, tijdens de uitspraak, nadrukkelijk bij de aandeelhouders. De aandeelhouders moeten door middel van een stemronde laten blijken of ze het beleid van de raad van commissarissen steunen of afwijzen. Er moet binnen twee weken een plan komen hoe deze stemronde kan verlopen. Zo niet, dan worden de aanstellingen van de directeuren zelfs met vijf maanden opgeschort.

Alle kosten van het proces, aangespannen door Cruijff, moeten betaald worden door de nv Ajax. Cruijff was zelf, tegen de verwachting in, aanwezig bij de uitspraak. 

Van Gaal, Blind en Sturkenboom werden, achter de rug van Cruijff om, door mede-commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids aangesteld. Volgens Cruijff was dit echter in strijd met het beleid van de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen