De Boer wil de Ferguson van Ajax worden

25 december 2011, 09:58

Als het aan Frank de Boer ligt is hij nog jaren hoofdcoach van Ajax. De voormalig verdediger ziet een rol als Sir Alex Ferguson bij Manchester United, die daar al sinds jaar en dag voor de groep staat, best zitten. Dat zegt hij in een interview op Ajax.nl.

De Boer stelt dat het liefst nog tien jaar hoofdtrainer in de ArenA is. "Dat heb ik eigenlijk al vanaf mijn aanstelling gezegd en meen ik ook oprecht. Dat betekent in eerste instantie dat er rust en structuur bij Ajax is. Dat zijn twee zaken die heel veel mensen bij Ajax willen. Dat gun ik Ajax en dat gun ik mezelf ook eerlijk gezegd. De Alex Ferguson van Ajax worden? Je hebt soms dromen en dat is een mooie droom. Als je het tien jaar volhoudt zijn de resultaten goed geweest", aldus de trainer.

"Je hoeft mij geen tienjarig contract te geven, maar het zou voor de club goed zijn als iemand lang aan het roer staat", vervolgt De Boer, die nu één jaar hoofdcoach is. "Elke topclub is gebaat bij rust. Het moeten presteren zorgt altijd voor druk. En Ajax is altijd nieuws, dat maakt het verschil met andere clubs in Nederland. Alles ligt onder een vergrootglas. Iets dat één keer op PSV wordt gezegd, wordt tien keer over Ajax gezegd. Dat is niet altijd even leuk, eerlijk gezegd. Maar presteren staat altijd bovenaan. Je bent uiteindelijk pas een goede manager/coach als je presteert."

Of die resultaten ook in 2012 komen, is afwachten. De Boer acht zijn elftal in ieder geval nog absoluut niet kansloos voor de titel. "We staan vijf punten achter op de koploper, met nog een heleboel wedstrijden te spelen. We mogen alleen niet zoveel punten morsen als onze tegenstanders. Ik hoop dat als veel spelers in het nieuwe jaar weer terug zijn van blessures, we sterker worden. En dat we minder punten morsen dan in de eerste helft van het seizoen. Vorig seizoen is ons dat ook gelukt. Ik kan moeilijk zeggen dat de kans op het kampioenschap dertig procent is. Ik ben altijd positief. Een proactief persoon geen reactief persoon. En ik ga geen doelstellingen noemen die we toch niet kunnen halen. De landstitel is een realistisch doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen