Cruijff over Ajax: "Mijn werk zit er bijna op"

12 november 2012, 08:04

De missie van Johan Cruijff bij Ajax is bijna volbracht. Nu Edwin van der Sar vrijwel zeker de nieuwe algemeen directeur wordt, vindt de voormalig nummer veertien dat alle poppetjes op de juiste plaats staan. Dat zegt hij in zijn column in De Telegraaf.

"Mijn werk bij Ajax zit er bijna op. Als het allemaal lukt, worden Van der Sar en Michael Kinsbergen toegevoegd aan de directie. Als Van der Sar in de toekomst is ingewerkt zou het Ajax-model de basis voor de rest van het Nederlandse voetbal moeten worden. Dus oud-spelers met kwaliteit in combinatie met specialisten", vindt Cruijff.

Dat Van der Sar geen ervaring heeft als leidinggevende, deert Cruijff niet. "Tijdens zijn opleiding aan de Cruyff Institute maakte Van der Sar op docenten juist indruk door de kwaliteiten die nu van hem worden verlangd. Het zegt me weinig, dat hij onvoldoende ervaring heeft en het mastersdiploma niet in Nederland wordt erkend. Voor mij is een diploma eigenlijk niet belangrijk, het gaat erom wat iemand weet. Bovendien wordt internationaal de opleiding wel kwalitatief als de tweede van Europa beschouwd."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen