Optimistische Beerens: "Ajax ligt ons wel"

25 februari 2013, 15:21

Nog een dag of drie, dan weten we welke twee teams dit seizoen de finale van de KNVB Beker spelen. PEC Zwolle, PSV, Ajax en AZ strijden om de twee plekjes in de eindstrijd in de Kuip. AZ moet op bezoek bij Ajax en hoewel dat op papier een zware klus is, is vleugelaanvaller Roy Beerens optimistisch over de kansen van zijn ploeg.

"Ajax ligt ons wel. We hebben goede wedstrijden gespeeld in Amsterdam", zegt hij op AZ.nl. "Ik vind het persoonlijk heerlijk om uit tegen Ajax te spelen. Een groot stadion, veel publiek, een aansprekende tegenstander. Daar doe je het toch voor? Als ik me lekker voel, is er geen linksback in Nederland die ik het niet moeilijk kan maken."

Het feit dat Beerens dit seizoen louter scoorde tegen topclubs Ajax, Feyenoord, PSV en Vitesse, bevestigt zijn kijk op het geheel. "Dat zegt wel iets. Tegen topploegen krijgen wij ruimte om te voetballen. Normaal krijgen onze aanvallers dubbele dekking. Tegen een ploeg als Ajax niet. Ik kan met mijn snelheid de ruimte achter hun verdediging bespelen. Denk aan die goal van vorig seizoen, toen ik in de diepte werd aangespeeld en ik de bal stiftte. Ook woensdag ga ik tegen Ajax weer een kans krijgen. En meestal maak ik ze af", waarschuwt hij de Amsterdammers alvast.

Ajax en AZ staan woensdagavond om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA tegenover elkaar. Twee uur eerder trappen PEC Zwolle en PSV af in de eerste halve finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen