Beerens eerlijk: "Ik ben derde, vierde of vijfde spits"

7 september 2020, 08:54

Roy Beerens zat de afgelopen jaren op een dood spoor bij Vitesse en ook komend seizoen lijkt hij niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. Onder Thomas Letsch wordt de buitenspeler gezien als een alternatief voor in de spits. "Ik ben derde, vierde of vijfde spits. Ik hoef niks en heb niks. Dan kan het altijd beter."

Dat stelt hij tegenover De Gelderlander. Veel illusies maakt hij zich derhalve niet. "Anderhalf jaar zonder wedstrijdhardheid blijft niet ongestraft. De snelheid is niet meer wat het is geweest. En dan is het systeem, met twee spitsen, ook niet in mijn voordeel", erkent Beerens, voor wie uit het verre buitenland nog wel interesse is geweest. 

"Maar dat zag ik niet zitten. Ik trek het gezin niet meer mee naar het buitenland. En zeker niet naar obscure oorden. Mijn zoontje voetbalt bij PSV. We bouwen hier ons leven op. (…) Verhuur of verkoop staat niet op de agenda. Het is Vitesse, of niks. Zoals het er nu uitziet, maak ik hier het jaar af", aldus de buitenspeler.

Wel speeltijd voor Bruns

Voor Thomas Bruns, die net als Beerens voor een nieuwe kans ging bij Vitesse, lonkt meer speeltijd op het middenveld. "De trainer is tevreden. Ik heb ook een goede voorbereiding achter de rug, denk ik. Ik weet alleen niet waar ik sta", aldus de middenvelder, die revanche wil op de laatste seizoenen waarin hij telkens werd verhuurd. Zijn concurrent Sondre Tronstad is geblesseerd, wat hem in de beginfase meer kansen geeft.

Lees ookBruns en Beerens gaan vol voor nieuwe kans bij Vitesse

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen