"Zou hartstikke mooi zijn als AZ deze prijs pakt"

24 juli 2013, 14:57

De meest prestigieuze prijs van Nederland is het niet, de Johan Cruijff Schaal. Maar AZ wil hem dolgraag winnen, zaterdag tegen landskampioen Ajax. “Het is een stukje prestige”, zegt Kew Jaliens, die de prijs in 2009 met AZ won. “Zeker tegen Ajax.”

Hoewel AZ na de winst op SC Heerenveen een teleurstellend seizoen meemaakte, koestert Jaliens de overwinning. “De Johan Cruijff Schaal is niet de belangrijkste prijs, maar blijft toch een prijs. Het is een stukje prestige. Als je daar op het veld staat, wil je winnen. Je baalt toch als je zo dicht bij een prijs bent en verliest. Misschien niet op dat moment, maar zeker later. Zo veel kansen om een prijs bij te schrijven op je cv krijg je namelijk misschien niet en hetzelfde geldt voor de club AZ. Je wilt alles meepakken en kan toch de geschiedenisboeken van de club ingaan. Ik vind het bijvoorbeeld leuk dat ik nu nog steeds gelinkt word aan de overwinning van 2009.”

Dat Jaliens in de 'we-vorm' over AZ praat, is niet zo gek. De verdediger (34) zit zonder club en traint, net zoals voormalig teamgenoten Simon Cziommer en Denny Landzaat, mee in Alkmaar. “Voor mij was het belangrijk om mijn conditie op peil te houden. En met Gertjan Verbeek als trainer hier, zit dat wel goed”, lacht de tienvoudig Oranje-international. “Ik ben blij dat ik hier terecht kan, maar denk dat het ook voor de club goed is. Ik praat veel met de andere spelers, ken de club en lig goed in de groep. Ik kan met mijn ervaring iets betekenen voor de jongere jongens, denk ik.”

Hoe lang Jaliens nog in Alkmaar blijft, weet hij niet. "Een contract bij AZ is nu nog niet ter sprake gekomen”, benadrukt hij. “Zelf zou ik er zeker open voor staan, maar het hangt van AZ af. Als de club verder met me wil, zullen zij met iets moeten komen.”

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen