Maaskant wordt assistent en veldtrainer in VS

9 januari 2014, 08:12

Robert Maaskant zet zijn trainersloopbaan voort in de Verenigde Staten. De 44-jarige oefenmeester wordt assistent- en veldtrainer van MLS-club Columus Crew. Maaskant zal assistent- en veldtrainer worden van Gregg Berhalter, die technisch directeur en hoofdcoach is bij de Amerikaanse club.

Maaskant stapt vandaag (donderdag) op het vliegtuig naar de VS. Hoofdcoach en technisch directeur Berhalter is een oude bekende van de coach, zo geeft Maaskant aan in De Telegraaf: "Ik ken Gregg nog van FC Zwolle. In een telefoongesprek dat ik met hem voerde, kwam naar voren dat Columbus Crew nog iemand zocht en daar is dit uit voort gekomen."

Hoewel Maaskant de laatste jaren als hoofdtrainer langs de zijlijn stond, kan de oud-coach van onder meer RBC Roosendaal, Willem II, NAC Breda en FC Groningen zich schikken in een rol als assistent en veldtrainer: "Het werken op het veld vind ik het leukste en dat is wat ik ga doen", aldus Maaskant, die zin heeft in zijn nieuwe avontuur: "De komende maand zit ik in Florida. Dat is niet verkeerd. Ik kijk uit naar het leven in Amerika met mijn gezin."

Maaskant vertrok begin december bij het Wit-Russische Dinamo Minsk, aanzien hij van mening was dat de voetbalfilosofie van de club danig verschilde met zijn eigen visie op voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen