Anelka niet eens met aanklacht van FA

23 januari 2014, 21:01

Nicolas Anelka is het niet eens met de aanklacht van de FA. De Engelse voetbalbond beschuldigt de Franse aanvaller van West Bromwich Albion van antisemitisch gedrag, eind vorig jaar in het duel met West Ham United. Anelka kan die aantijgingen niet plaatsen en heeft daarom een persoonlijke zitting aangevraagd, zo meldt de FA donderdag op haar website.

Anelka raakte in opspraak door na een doelpunt zijn rechterarm naar beneden te steken, waarna hij zijn linkerhand tegen zijn rechterschouder zette. Deze handeling staat bekend als een omgekeerde nazigroet. Volgens de reglementen van de FA staat voor een uiting van antisemitisme een minimumstraf van vijf wedstrijden uitsluiting.

Anelka liet eerder al weten geen kwade bedoelingen te hebben gehad met het gebaar. "Het was niet meer dan een speciaal eerbetoon voor mijn vriend en komiek Dieudonné", legde de spits uit via Twitter. Dieudonné is een omstreden Franse komiek, die deze maand nog volop in het nieuws was. Vanwege zijn antisemitische gedrag werden meerdere van zijn voorstellingen verboden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen