Revolutionaire Verbeek: "Spelers vinden dit leuker"

14 februari 2014, 11:47

Gertjan Verbeek heeft bij 1.FC Nürnberg de weg omhoog ingeslagen. De oefenmeester doet dat op een manier zoals hij het graag ziet: met goed positiespel en aanvallend voetbal. Dat was wel even schrikken voor zijn selectie, maar inmiddels werpt de speelwijze zijn vruchten af.

In de gehele eerste seizoenshelft won de ploeg van de Nederlander niet één wedstrijd. Na de winterpauze won de club twee van de drie wedstrijden en ging het alleen onderuit tegen Bayern München (0-2). "Je zag eerst die verbazing op de gezichten van de spelers", zegt Verbeek tegen het AD. "'Gaan we echt zo spelen?' Ja dat gaan we, zei ik ze. Zelfs tegen Bayern afgelopen zaterdag. Nou, daartegen hebben ze in de historie nog nooit met meer dan één spits gespeeld. Goed we verloren, maar we creëerden nog best wat kansen. Tegen Bayern hè, de beste ploeg van de wereld. Ik merk dat de spelers het leuker vinden om zo te spelen. Op de training ook. Hun hele lichaamstaal is veranderd."

De oefenmeester weet hoe het er doorgaans in de kelder van de Bundesliga aan toe gaat. "Het is vooral verdedigen. Twee verdedigende middenvelders en poetsen maar. Alle ballen blind naar voren. Met in de spits van die aanvallers die spelen zoals Horst Hrubesch dat vroeger deed. Conservatief is het", vindt de ex-trainer van onder meer Feyenoord en AZ.

Verbeek pakt het bij zijn eigen ploeg duidelijk anders aan. "Hier waren ze ook gewend aan trainers als Hans Meyer en Felix Magath. Die denken anders dan ik. Die organiseren eerst de defensie en kijken dan pas verder. Ik speel met één verdedigende middenvelder. En ik wil positiespel zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen