De Boer kiest voor De Jong en herstelde Cillessen

14 februari 2014, 13:39   Bijgewerkt: 14 februari 2014, 13:51

Siem de Jong blijft, ondanks zijn ongelukkige optreden in de wedstrijden tegen FC Groningen en PEC Zwolle, voorlopig de spits van Ajax. Coach Frank de Boer liet vrijdag weten dat de aanvoerder ook dit weekend tegen sc Heerenveen de voorkeur krijgt boven bijvoorbeeld Kolbeinn Sigthórsson.

"Ik kies op dit moment voor Siem de Jong in de spits. En ik ben blij dat ik iemand als Kolbeinn achter de hand heb", meldt De Boer via de officiële kanalen van de club. De trainer ziet, ondanks het gelijkspel van vorige week bij PEC Zwolle (1-1), geen aanleiding om zijn team overhoop te gooien. "Ik heb vertrouwen in de spelers. Ik zie het nut niet om mijn elftal om te gaan gooien." In het doel vindt wel een wijziging plaats, want Jasper Cillessen is hersteld van een blessure. Hij speelt tegen Heerenveen, Kenneth Vermeer moet weer op de bank plaatsnemen.

Met Heerenveen treft Ajax een tegenstander waar het de laatste jaren veel moeite mee heeft. Ook nu is De Boer op zijn hoede. "Heerenveen zit goed in elkaar. We weten waar hun kwaliteit zit, daar zijn we op voorbereid."

De competitiewedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen begint zondagmiddag om 16.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen