Janssen met vertrouwen naar Zwolle: "Speciale wedstrijd"

25 maart 2014, 16:21

NEC maakt een kleurloos seizoen door in de kelder van de Eredivisie, maar zit nog wel in het bekertoernooi. Morgen (woensdag) speelt de ploeg van Anton Janssen de halve finale tegen PEC Zwolle. Janssen beseft dat het een unieke kans is om dit seizoen iets moois te bereiken.

"Je krijgt niet zo vaak de kans om de finale van het bekertoernooi te halen, dat zou voor NEC zelfs pas de vijfde keer zijn", zegt Janssen op de clubsite. "Ik krijg ook wel eens vragen of ik spelers ga sparen of met een ander team ga spelen, maar dat vind ik onzin. Het is een hele speciale wedstrijd en zeker geen hinderlijke onderbreking. Daar moeten we vooraf al van genieten en hopelijk achteraf ook met een goed resultaat op zak."

"Zwolle is gevrijwaard van degradatiezorgen, wij natuurlijk niet. Voor ons is het met de competitie en beker nu en/en. Maar dat we nog in zo'n belangrijke fase zitten in de competitie, maakt deze wedstrijd niet minder belangrijk", zegt de trainer, die de kansen van zijn ploeg en Zwolle gelijk inschat.  "Ik schat de kansen fifty-fifty, al is Zwolle op basis van de ranglijst en het thuisvoordeel misschien wel de favoriet. Maar wij hebben het dit seizoen juist heel goed gedaan in uitwedstrijden in de beker, dus we maken net zoveel kans."

Janssen moet het in Zwolle doen zonder smaakmaker Soren Rieks. "Danzell Gravenberch zal starten op het middenveld als vervanging van Rieks en voorin begint Alireza Jahanbakhsh op de plaats van Jakob Jantscher. Alireza speelt wat meer van de bal af dan Jakob en dat is met dit middenveld een betere tactische keuze. Danzell heeft tegen Heerenveen al laten zien hoe goed hij kan spelen. Hij brengt natuurlijk een extra beetje kracht mee, wat wel eens een voordeel kan zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen