Wie is de beste voetballer aller tijden?

18 april 2014, 16:02   Bijgewerkt: 25 april 2014, 15:52

Wie is de beste voetballer ooit? Het is een discussie die menig voetballiefhebber wel eens gevoerd heeft met een vriend, teamgenoot of familielid. In de nieuwe reclame van Emirates wordt ingesprongen op deze discussie. Want met wie zou jij liever op de foto gaan, met Cristiano Ronaldo of Pelé? En wie was de betere speler?

Ronaldo en Pelé zijn wereldwijde ambassadeurs van Emirates en spelen de hoofdrollen in de commercial van de luchtvaartmaatschappij. Terwijl de Portugees aan de lounge-bar van de A380 staat, het vlaggenschip van de vloot, hoort hij hoe twee mannen zich afvragen of 'hij het écht is'. Ronaldo lacht tevreden, tot hij in de gaten krijgt dat de twee niet over hem praten maar over drievoudig wereldkampioen Pelé, een van de ambassadeurs van het komende WK in Brazilië. Een andere gast van Emirates maakt de middag van Ronaldo niet veel later toch weer goed. Als hij beide oud-voetballers aantreft, gaat zijn voorkeur uit naar een kiekje met de Portugees.

Pelé of Ronaldo, Messi of Maradona, Cruijff of Van Basten. Wie was beter, wie is de beste voetballer aller tijden? Het is een discussie die waarschijnlijk nooit gaat vervelen en altijd actueel blijft. Voor ons is Messi de beste ooit, maar nog niet de grootste. Om de grootste voetballer uit de historie te worden, zal hij eerst nog zijn land naar een wereldtitel moeten leiden. Zoals landgenoot Diego Maradona in 1986 deed en Pelé maar liefst drie keer: in 1958, 1962 en 1970.

Bekijk de video van Emirates en meng je via social media in de wereldwijde discussie. Gebruik daarvoor de hashtags #AllTimeGreats en mention @Emirates op Twitter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen