FC Barcelona mag komende zomer toch spelers halen

23 april 2014, 11:47

FC Barcelona kan opgelucht ademhalen. De Catalaanse club mag komende zomer toch de transfermarkt op, zo heeft de wereldvoetbalbond FIFA laten weten. De straf die Barça eerder opgelegd kreeg, namelijk een transferverbod, is opgeschort. De FIFA heeft besloten de straf uit te stellen omdat FC Barcelona beroep aangetekend heeft en dit beroep niet behandeld en afgerond kan zijn voordat de transfermarkt op 1 juli opent.

De FIFA besloot drie weken geleden, op 2 april, dat Barça de komende twee transferperiodes geen spelers mag aantrekken. De bond nam deze maatregel omdat de club de reglementen wat betreft het aantrekken van minderjarige spelers meerdere keren overtreden zou hebben. Dit zou tussen 2009 en 2013 minimaal tien keer zijn gebeurd. Naast het transferverbod kreeg de club ook een boete van zo'n 400.000 euro opgelegd.

Enkele uren nadat de FIFA de sanctie opgelegd had, liet Barça al weten dat het niet akkoord ging. "Onze opleiding voor voetbaltalenten is een voorbeeld voor de hele wereld. De transferregels waarop de FIFA zich beroept, brengt ons alom geroemde model in gevaar", stelde de Catalaanse club in een officiële verklaring.

De komende maanden, tijdens het beroep, zal blijken of de straf blijft staan. Door de opschorting heeft de club in ieder geval de mogelijkheid om zich in de maanden juli en augustus te mengen op de spelersmarkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen