Vd Bergh: "Ga bij amateurs toch geen doping gebruiken?"

9 augustus 2014, 15:13

Ricky van den Bergh geeft toe inderdaad doping te hebben gebruikt, maar benadrukt dat het eenmalig en niet bewust was. De middenvelder reageert tegenover Omroep West op het verhaal in NRC Handelsblad, waarin twee spelers anoniem vertellen over structureel dopinggebruik bij Spakenburg in het seizoen 2011/2012. Van den Bergh speelde destijds voor de Topklasser.

"Het wordt uit z'n verband getrokken", bromt Van den Bergh bij de regionale zender. "Er zijn er blijkbaar twee die het nodig vinden om dit te vertellen en die laten dan mijn naam vallen. Dat slaat nergens op. Ik heb niet bewust gebruikt. Na de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys kwam ik in de kleedkamer en nam ik twee slokjes van een bidon die op tafel stond. Het was smerige troep. Een slap aftreksel van Extran Energy, of zo. Ik heb die fles gelijk teruggezet."

Later die avond voelde Van den Bergh zich niet lekker. "Uit voorzorg ben ik toen naar het ziekenhuis gegaan. Later hoor je dan wat er in die fles zat. Die grappenmakers die anoniem willen blijven in de krant, zeggen nu dat Ricky zelfs met de ambulance is afgevoerd. Onzin! Luister, ik vertel gewoon hoe het zit. Iedereen weet dat je voor dopinggebruik twee jaar geschorst kan worden. Je denkt toch niet dat ik bij een amateurwedstrijd doping ga gebruiken? Ben je gek? Dan had ik dat toch bij ADO Den Haag-Ajax gedaan? Mafkees!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen