Van Hanegem: "Opluchting na zege van PSV op Ajax"

Ger
25 augustus 2014, 09:11

Willem van Hanegem is blij met de overwinning van PSV in de topper op het veld van Ajax (1-3). Volgens de Kromme kan het resultaat een positieve uitwerking hebben voor beide clubs.

"Al jaren snak ik naar een beetje meer tegenstand voor Ajax. Niet omdat ik die club zijn titels misgun, maar omdat ik vind dat we slechter worden van te weinig serieuze krachtmetingen. Het is Ajax een paar jaar lang veel te gemakkelijk gemaakt en daar hebben ze zelfs in Amsterdam last van", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Vandaar dat ik gistermiddag zowaar opluchting voelde bij mezelf. Eindelijk meldt PSV zich weer eens in Amsterdam. Want zo voelde het."

"Wat ik nog wel een nadelig puntje voor PSV vind, is de spits. Luuk de Jong, zijn basistechniek, zijn aannames, het is allemaal zwaar onvoldoende", stelt Van Hanegem vast. "Hij ziet ook de snelheid van de bal niet. Op een bepaald moment meende ik het aan de gezichten van zijn medespelers te zien, dat ze even niet meer geloofden in hun spits. Dat is triest en ik hoop dat Phillip Cocu daar aan gaat werken. Op de wijze waarop De Jong nu speelt, zou zelfs Feyenoord niet geholpen zijn met zijn komst en dat zegt iets."

Van Hanegem is blij dat trainer Cocu een aansprekende overwinning heeft te pakken. "Het zou me aan het hart gegaan zijn als hij langzaam zou zijn afgegleden. Ik ben namelijk overtuigd van zijn kwaliteiten. Je moet als trainer alleen ook een beetje het geluk hebben om op een goed moment je punt te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen