AZ wacht af: "Groep heeft behoefte aan duidelijkheid"

14 september 2014, 12:30

Alex Pastoor zat zaterdag wederom als coach van AZ op de bank, omdat Marco van Basten nog altijd absent is wegens problemen met zijn gezondheid. De vervanger van Van Basten zag zaterdag met lede ogen aan dat de Alkmaarders onmachtig waren tegen sc Heerenveen, dat de drie punten dankzij een doelpunt van Daley Sinkgraven meenam naar Friesland: 0-1.

"In de eerste helft kregen we geen poot aan de grond", concludeert Pastoor op de officiële website van AZ. "Dat kwam door de kracht van Heerenveen, maar het lag vooral aan onszelf. Verdedigend en opbouwend kwam er niets uit onze vingers. Na de rust hadden we een andere veldbezetting en kwamen we redelijk in de wedstrijd. Achterin gaven we na de rust weinig meer weg, terwijl we voorin dreigender werden. Echt grote kansen leverde het niet op", treurt Pastoor.

Hoewel het spel van AZ niet om over naar huis te schrijven was, zag Pastoor wel wat lichtpuntjes: "Om positief af te sluiten, twee punten: Simon Poulsen ging voorop in de strijd en we zagen wederom een goed optreden van Derrick Luckassen. Die staat uitstekend z'n mannetje."

Pastoor reageerde tegenover de NOS op de perikelen rond Van Basten, die zondag om tafel gaat met de clubleiding en de clubarts, om het over zijn toekomst bij de club uit Alkmaar te hebben: "De groep heeft behoefte aan duidelijkheid. Onzekerheid kost alleen maar energie en die kunnen we nu beter in andere zaken steken. Ik ga wachten wat eruit komt en wat we verder gaan doen", zegt de rechterhand van Van Basten.

Van Basten ontbreekt al sinds 26 augustus bij AZ, omdat hij kampt met hartkloppingen. De vader van de keuzeheer overleed in juli en dat had de nodige invloed op de fysieke gesteldheid van de trainer. Hij zou zijn werkzaamheden aanvankelijk na de wedstrijd tegen Heerenveen hervatten, maar het lijkt nu vooral afwachten wat er uit het gesprek komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen