Ajax start met Zimling op plek Viergever tegen PEC

5 oktober 2014, 15:39

Niki Zimling verschijnt in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de basis bij Ajax. De Deen, op de laatste dag van de transferperiode overgekomen van FSV Mainz 05, krijgt van coach Frank de Boer de voorkeur boven Nick Viergever. De voormalig AZ'er, tot dusver een vaste waarde dit seizoen, begint op de bank.

De Boer kiest tegen Zwolle voor dezelfde voorhoede als afgelopen dinsdag tegen APOEL Nicosia, dus met Kolbeinn Sigthórsson centraal en Lucas Andersen en Lasse Schöne aan de zijkanten. Thulani Serero en Davy Klaassen vormen met Zimling het Amsterdamse middenveld, de defensie bevat geen verrassingen.

Met PEC Zwolle treft Ajax een tegenstander waar het geen goede herinneringen aan bewaart. In zowel de finale van de KNVB Beker als de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ging Ajax dit jaar onderuit tegen de formatie van coach Ron Jans. In de bekerfinale werd het 5-1, het duel om de JC Schaal eindigde in 1-0. De maker van het winnende doelpunt in die wedstrijd, Stef Nijland, begint ditmaal op de bank bij PEC Zwolle. In de punt van de aanval staat Tomas Necid, opgenomen in de nationale selectie van Tsjechië voor de komende interlands.

De competitiewedstrijd tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle begint om 16.45 uur.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Zimling, Serero; Schöne, Sigthórsson, Andersen

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Lam, Rienstra, Saymak, Drost, Thomas, Necid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen