UEFA-voorzitter Platini wil witte kaart met tijdstraf

Ger
16 oktober 2014, 23:57

Michel Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond, heeft in het boek Parlons Football enkele opmerkelijke reglementswijzigingen voorgesteld. Zo wil de Fransman bijvoorbeeld een witte kaart invoeren, waardoor protesterende spelers tien minuten niet mogen deelnemen aan de wedstrijd. In verschillende andere sporten bestaat een tijdstraf al.

Platini is verder een voorstander van meer wisselmogelijkheden. Trainers mogen nu per wedstrijd drie wissels doorvoeren, de UEFA-preses wil daar vijf van maken. Die twee extra wissels moet de coach wel tijdens de pauze doorvoeren. Platini wil daarnaast af van de 'drievoudige straf'. Een speler die als laatste verdediger een fout maakt, kan daar nu tot drie keer toe voor worden bestraft: strafschop, rood én een schorsing. Dat zou zich moeten beperken tot een dubbele straf: penalty en geel voor een fout binnen de zestien.

Platini wil bovendien scheidsrechters niet meer beoordelen op hun leeftijd, maar op hun competentie en fysieke kwaliteiten. De leeftijdsgrens voor arbiters moet dus worden afgeschaft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen