Dordrecht stuurt brief: "Willen geen Calimero-gedrag vertonen"

4 november 2014, 12:03

FC Dordrecht heeft de KNVB per brief kenbaar gemaakt niet blij te zijn met de rode kaart van Josimar Lima in de wedstrijd tegen Ajax. De verdediger kreeg vlak na rust zijn tweede gele kaart omdat hij Anwar el Ghazi naar de grond zou hebben gewerkt, maar deze overtreding werd gemaakt door teamgenoot Everon Pisas.

Lima is vanwege zijn uitsluiting voor één duel geschorst. FC Dordrecht stemt in met deze straf, maar heeft per brief zijn onvrede kenbaar gemaakt aan de KNVB. 'We betreuren het wel dat er wordt vastgehouden aan de tweede gele kaart voor Lima, terwijl voor iedereen in het stadion en de tv-kijkers duidelijk was dat niet hij, maar Pisas de overtreding maakte waardoor El Ghazi ten val kwam", zegt persvoorlichter Ester Bal bij FOX Sports.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat FC Dordrecht contact zoekt met de KNVB naar aanleiding van een arbitrale dwaling. De promovendus deed hetzelfde na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-3), waarin het recht meende te hebben op een strafschop. "We willen geen Calimero-gedrag vertonen'', benadrukt Bal. ''Maar we willen wel aangeven dat de arbitrage ook fouten kan maken die van invloed zijn op het wedstrijdverloop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen