PSV weet 'recept' voor titel: "Hebben evenwichtig programma"

22 november 2014, 11:30

PSV gaat momenteel overtuigend aan de leiding in de Eredivisie, maar met de maand december voor de deur is het allesbehalve een uitgemaakte zaak dat de ploeg als koploper de winterstop ingaat. Dit weekend wacht de uitwedstrijd tegen FC Groningen, daarna spelen de Eindhovenaren nog tegen onder meer Feyenoord en FC Twente. Een moeilijk, maar volgens algemeen directeur Toon Gerbrands, gunstig programma.  

PSV wil in december de basis leggen voor de titel. "De komende vijf weken zullen nog niet allesbepalend zijn, maar dit blok gaat wel veel duidelijk make"", zegt trainer Phillip Cocu in het AD. "De serie die nu komt, gaat een indicatie geven over onszelf en over onze ambitie om kampioen te worden."

PSV hoopt zondag in Groningen de drie punten te pakken en daarna af te rekenen met Feyenoord en Twente. Volgens Gerbrands kon het programma slechter. "Soms heb je weleens dat het programma op papier mee zit. PSV - Feyenoord wordt een wedstrijd onder gelijke omstandigheden, want beide ploegen hebben op donderdagavond Europees gespeeld Sowieso hebben wij het hele seizoen door een evenwichtig programma. Ook straks op het eind."

Volgens de beleidsbepaler kan PSV baat hebben bij het schema. "Zoiets kan cruciaal zijn, want de laatste vijf wedstrijden, daar kijkt elke club meteen al naar zodra in de zomer het programma bekend wordt", aldus directeur, die weet hoe je landskampioen van Nederland wordt. "Een stabiele reeks, af en toe thuis een naaste concurrent pakken en zo een gaatje slaan. Dat is het recept dat titels brengt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen