De Boer wil 'gevoel behouden' en kiest voor Kishna

10 december 2014, 20:43

Ajax-coach Frank de Boer heeft Ricardo Kishna boven Anwar El Ghazi verkozen voor de Champions League-thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia, vanavond in de Amsterdam ArenA, omdat hij wil voortborduren op de 5-0 overwinning op Willem II van afgelopen weekend.

Kishna had tegen Willem II een basisplaats omdat El Ghazi in de lappenmand zat. Laatstgenoemde is weer fit, maar start desondanks op de bank. "Tegen Willem II liep het goed, het is een kwestie van gevoel dat je wil behouden", zei De Boer voor de aftrap tegen Sport1. "Het heeft helemaal niets met de fysieke gesteldheid van El Ghazi te maken. Hij is volledig fit en had kunnen starten."

De Boer benadrukte nogmaals dat APOEL Nicosia niet onderschat mag worden. "Het is een heel geslepen ploeg", vervolgde de oefenmeester. "Het zijn allemaal geslepen voetballers die wachten op hun kans. Dat hebben ze tegen FC Barcelona ook gedaan. Barcelona kreeg kansen op 2-, 3-0, maar het had ook nog gelijk kunnen eindigen. Het is een ploeg om rekening mee te houden. Ze kunnen echt wel wat, hoor."

"Ik denk echter wel dat wij de favoriet zijn", aldus De Boer. "We moeten hopen dat we snel op voorsprong komen. Dan worden de ruimtes groter en moeten we proberen uit te lopen naar een 2-0 voorsprong. Zij zullen gesloten spelen en wachten op slordigheden van ons. APOEL moet niet onderschat worden, want het is een team dat weinig tegengoals krijgt. Dat betekent dat de organisatie goed in elkaar zit. En ze wachten op die ene kans die ze zullen krijgen. En die krijgt elke ploeg. Zo hebben ze tegen Barcelona gespeeld."

Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg om na de winterstop verder te mogen naar de Europa League. Indien er wordt verloren van de Cyprioten, dan zijn de Amsterdammers klaar in Europa.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen