Wilmots stemde op Robben, Courtois en Neuer

22 december 2014, 17:14

Als het aan Marc Wilmots ligt, wordt Manuel Neuer verkozen tot wereldvoetballer van het jaar 2014. De bondscoach van België had de doelman van Bayern München opgenomen in zijn top drie. Dit in tegenstelling tot de twee andere spelers die nog kans maken op de prijs, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Wilmots mocht als coach van de Belgen zijn stem uitbrengen bij de verkiezing wereldvoetballer van het jaar en zette Arjen Robben, Thibaut Courtois en Manuel Neuer in zijn top drie. Van dat trio mag alleen Neuer nog hopen op de prijs, Robben heeft de shortlist van drie kandidaten niet gehaald. Wilmots hoopt dat Neuer wint. "Hij is, in mijn ogen, de perfecte doelman. Hij is compleet en doet eigenlijk alles goed. Hij presteerde constant, won veel prijzen en blijft zichzelf verbeteren", zegt hij op FIFA.com over de keeper van Bayern en de Duitse ploeg.

Wilmots noemt Neuer 'de ultieme moderne keeper'. "Iedere aanval begint bij hem. Dus ik vind dat we de prijs dit jaar maar eens moeten geven aan iemand die doelpunten voorkomt, in plaats van opnieuw aan iemand die doelpunten maakt. Ronaldo en Messi zijn ook uniek, maar dit was voor mij het jaar van Neuer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen