Totti bewaart mooie herinneringen aan Nederland

25 december 2014, 20:52

Francesco Totti keert in februari terug naar Nederland. De ervaren middenvelder neemt het met AS Roma op tegen Feyenoord in de tweede ronde van de Europa League. De Italiaan bewaart naar eigen zeggen warme herinneringen aan ons land.

"In Nederland beleefde ik één van mijn hoogtepunten als speler van de nationale ploeg van Italië. Het was in Amsterdam dat ik scoorde met die fameuze gechipte penalty", zegt Totti tegen Corriere dello Sport. Hij doelt op zijn strafschop in de penaltyserie tegen Oranje, in de halve finale van Euro 2000. Die wonnen i Azzurri, waarna ze in de eindstrijd onderuit gingen tegen Frankrijk. "Ik hoop dat technische kunstje snel te herhalen. Ik heb er altijd een zwak voor gehad, maar het ligt al weer een tijdje in de la."

AS Roma is via de Champions League in de Europa League beland. Totti: "Het was heel bevredigend om weer in de Champions League te spelen. Het bood ons de mogelijkheid om het op te nemen tegen de beste clubs van Europa. Het avontuur heeft niet lang geduurd, maar we hebben tenminste weer mogen ruiken aan de Europese elite. Dit was pas de eerste stap van Roma. Deze ervaring moet ons helpen het volgend jaar beter te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen