Celtic houdt Van Dijk tot zomer: "Kan wereldklasse worden"

27 december 2014, 11:18

Celtic-coach Ronny Deila gaat er vanuit dat hij ook na de winteronderbreking kan beschikken over Virgil van Dijk. De verdediger staat volgens diverse media in de belangstelling van meerdere Engelse clubs, maar Deila denkt dat de Nederlander nog een halfjaar in Schotland wil blijven. Volgens hem is dat het beste voor zijn ontwikkeling.

Van Dijk stuurt niet aan op een vertrekt, zegt de coach. "Hij is gelukkig bij ons. Ik heb hem met hem gesproken en wij zijn blij dat we hem nog even hier kunnen houden. Hij is een topspeler", is Deila lovend in gesprek met Sky Sports. "Hij maakt een goede ontwikkeling door en blijft stappen zetten. Ik ben zo blij met hem, zijn waarde voor onze ploeg is ontzettend groot."

Volgens Deila wil de oud-speler van FC Groningen niet weg in de winterstop. "Hij heeft geleerd van keuzes die andere spelers in de zomer gemaakt hebben. Hij blijft rustig en weet dat hij goed genoeg is en dat zijn kansen nog komen."

De oefenmeester denkt dat de Nederlander veel geld in het Schotse laatje gaat brengen. "Hij is veel waard op dit moment, maar wij blijven rustig. Hij is een zeer goede speler, maar kan zelfs een speler van wereldklasse worden. De volgende stap die hij moet gaan zetten is een echte leider worden. Daar valt nog winst te behalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen