Higuaín schenkt Napoli zege op directe concurrent

18 januari 2015, 14:31

Napoli heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen in de Italiaanse Serie A. De Partenopei wisten op visite bij Lazio Roma drie punten bij te schrijven. Dankzij de belangrijke overwinning op de directe concurrent passeert de ploeg van coach Rafael Benitez de Romeinen. De Napolitanen staan derde met 33 punten, Lazio volgt op twee punten achterstand.

Gonzalo Higuaín kroonde zich in het duel om de derde plaats tot matchwinner. Na achttien minuten spelen scoorde hij een fantastische treffer vanuit de onmogelijke hoek. Nadat hij deze belangrijke goal had gemaakt, liet hij een shirt van Lorenzo Insigne zien, om zijn ploeggenoot te steunen in het herstel van een zware knieblssure. Het was alweer het tiende doelpunt van Higuaín in het huidige seizoen. Hij was opnieuw de beul van Lazio, de ploeg waar hij vorig seizoen maar liefst vijf keer tegen scoorde in twee ontmoetingen.

Het feit dat Napoli in Stadio Olimpico wist te winnen, was vrij bijzonder te noemen. De ploeg van Benitez had veel minder balbezit en wist minder gevaar voor het doel te stichten. Defensief gezien hadden de Napolitanen de zaakjes echter goed op orde. Marco Parolo kwam namens Lazio het meest dicht bij een doelpunt, zijn vrije trap raakte het houtwerk. Stefan de Vrij en Edson Braafheid ontbraken bij Lazio door blessures.

Benitez opteerde in zijn startopstelling voor een aantal interessante keuzes. Ten eerste speelde Jonathan de Guzman in de basis. Dat gold ook voor Dries Mertens, wiens zaakwaarnemer deze week aangaf dat zijn cliënt behoefte had aan meer speeltijd. Marek Hamsik, al jaren een sterkhouder in Napels, moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Hij kwam na een uur spelen voor Mertens in het veld. De Guzman werd in de 83ste minuut naar de kant gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen