Kargbo ontkent matchfixing: "Het is nooit gebeurd"

18 januari 2015, 23:48

Oud-Willem II-speler Ibrahim Kargbo ontkent bij hoog en laag dat hij in het seizoen 2009/2010 betrokken is geweest bij matchfixing in de wedstrijden met Ajax (0-4) en Feyenoord (0-1). "Ik wil alleen zeggen dat het nooit is gebeurd", aldus de 32-jarige Kargbo in een interview met Studio Voetbal.

"Ik heb hetzelfde probleem in Sierra Leone. Het is nooit waar. Ik heb altijd een schone lei gehad en mijn best gedaan. Ik ben tijdens mijn periode bij Willem II drie keer tot beste speler van de club vekozen en één keer was ik tweede", somt de in Sierra Leone geboren middenvelder op.

Kargbo wist wel van het bestaan van matchfixers af. "Ze gaan de hele wereld over om mensen daar bij te betrekken. Ze zouden in Zuid-Afrika zijn. Maar ik zag daar niemand. Toen we in Egypte waren, waren ze er ook. Maar het hangt van jezelf af om afstand te houden."

Een fan van Kargbo stuurde hem een video van het duel met Ajax, dat met 4-0 werd verloren op 17 oktober 2009 en verdedigt de middenvelder. "Ik zag de video en heb geen fout gezien. Als je naar dat duel kijkt, vraag je je af waarom ze zeggen dat deze jongen betrokken was bij matchfixing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen