Van Rhijn: "Op sommige vlakken mist Ajax misschien ervaring"

7 februari 2015, 11:28

Ajax werd de laatste vier jaar kampioen van de Eredivisie, maar lijkt dit seizoen de titel aan PSV te moeten laten. De Amsterdammers hebben een achterstand van twaalf punten op de Eindhovenaren. Verdediger Ricardo van Rhijn denkt dat Ajax mogelijk de nodige ervaring in de ploeg mist.

"Op sommige vlakken misschien wel. Een x-aantal spelers dat vorig jaar niet tot de ervaren krachten behoorde, moet nu misschien meer het voortouw nemen en zich ontwikkelen op dat vlak", zegt hij tegen NU.nl. "Maar we hebben inmiddels ook wel aardig wat spelers die behoorlijk wat wedstrijden voor Ajax, ook Europees, in de benen hebben. Alleen mis je die nu veelal door blessures."

Ajax versterkte zich in de winter met Daley Sinkgraven. De komst van een ervaren kracht bleef dus uit. Van Rhijn had echter verwacht dat er wel een ervaren speler bij zou komen. "Verwacht... Ik hield er wel rekening mee dat het kon gebeuren. Maar ik hoorde natuurlijk ook al de verhalen over Daley Sinkgraven en dat is niet iemand die een brok aan ervaring met zich meebrengt. De keuze voor Daley begrijp ik wel heel goed. Ik had hem ook gehaald als ik de kans had, ik ben blij dat hij er is."

De tweede plek lijkt het hoogst haalbare voor Ajax dit seizoen. "Ik denk dat je dan in ieder geval niet kan spreken van een mislukt seizoen. Het is dan eerder een deels geslaagd seizoen, ondanks Ajax altijd kampioen wil worden. Maar op dit moment zit dat er niet in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen